Το ξένοιαστο Μελίσσι

Κατασκήνωση

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας. Να είστε βέβαιοι ότι θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. Για να το πετύχουμε, ζητάμε και τη δική σας βοήθεια. Γι΄ αυτό σας παρακαλούμε να διαβάσετε με προσοχή τα παρακάτω:

Το Ξένοιαστο Μελίσσι προσφέρει ευχάριστη φιλοξενία, τέτοια που να ανταποκρίνεται σε χαρούμενες διακοπές συνδυασμένες με σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη.

Σκοπός μας είναι οι κατασκηνωτές που φιλοξενούμε να ζήσουν μέρες  χαράς και ξενοιασιάς, παράλληλα με την απόκτηση βασικών διαχρονικών αξιών, που θωρακίζουν την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους.

Η κατασκήνωσή μας δέχεται παιδιά ηλικίας από πέντε (εφόσον μπορούν να  αυτοεξυπηρετούνται) έως δεκαέξι ετών, τα οποία δεν πρέπει να πάσχουν  από μεταδοτικό ή ψυχικό νόσημα ή άλλο σοβαρό πρόβλημα που να εκθέτει σε  κίνδυνο ασθένειας ή σωματικής βλάβης τα ίδια ή τα άλλα παιδιά.

 Η κατασκήνωση μετά από εισήγηση του αρχηγού και έγκριση της διοίκησης, διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την απομάκρυνση παιδιού αν κριθεί ότι υπάρχουν συμπεριφορές που δημιουργούν προβλήματα ή θέματα ασφάλειας στη διαμονή είτε του ίδιου είτε των άλλων παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρονται: επιθετική-αντικοινωνική συμπεριφορά, άρνηση συμμετοχής και παρακολούθησης του κατασκηνωτικού προγράμματος, μη συμμόρφωση του κατασκηνωτή με τους κανόνες λειτουργίας της κατασκήνωσης.

 Επίσης, λόγοι απομάκρυνσης παιδιού είναι και η απόκρυψη (από τους γονείς του) σοβαρού ιατρικού προβλήματος ή η μη συμμόρφωση τους με τους κανόνες λειτουργίας της κατασκήνωσης.

Η κατασκήνωσή μας λειτουργεί υπό την καθοδήγηση της Διοίκησης και της ομάδας του Αρχηγείου. Συνεργάτες του  Αρχηγείου είναι οι κοινοτάρχες και τα ειδικά στελέχη, που εποπτεύουν  και καθοδηγούν τους ομαδάρχες.

Τα παιδιά κατατάσσονται σε ομάδες και κοινότητες ανάλογα με την  ηλικία και το φύλο τους. Το Αρχηγείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής  ομάδας  αν το κρίνει απαραίτητο για παιδαγωγικούς λόγους.

Οι κατασκηνωτές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια που  αναγράφουμε σε προηγούμενη σελίδα αλλά και ότι άλλο  τους διευκολύνει  στις δραστηριότητες που αγαπούν (μουσικά όργανα, ρακέτες  πινγκ-πονγκ μπάλες, επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία, περιοδικά κ.τ.λ.).

Δεν επιτρέπεται η κατοχή και χρήση παιχνιδιών που θέτουν σε κίνδυνο τη  σωματική ακεραιότητα των ιδίων και των άλλων κατασκηνωτών. (π.χ. συσκευές λέιζερ κ.α.)

Το διατροφικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης είναι κοινό για όλους (κατασκηνωτές και προσωπικό) και δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής ειδικής διατροφής.

Δεν επιτρέπεται η φύλαξη γλυκών, φρούτων, τροφίμων κάθε είδους και φαρμάκων στα προσωπικά είδη των κατασκηνωτών για λόγους ασφάλειας, υγιεινής και  καθαριότητας.

Δεν επιτρέπεται για λόγους ασφάλειας και υγιεινής  η είσοδος στην κατασκήνωση κατοικίδιων ζώων.

Η χρήση και η δραστηριότητα κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών και άλλων συσκευών  από τους κατασκηνωτές, επιτρέπεται με ευθύνη των γονέων τους. Οι γονείς αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για την όποια χρήση γίνεται στις συσκευές από το παιδί. Εάν η χρήση των συσκευών αυτών  επηρεάζει το πρόγραμμα της κατασκήνωσης  ή δημιουργεί προβλήματα σε  άλλους κατασκηνωτές οι συσκευές θα αφαιρούνται από τον κατασκηνωτή και  θα αποδίδονται στους γονείς του. Η κατασκήνωση δεν έχει ευθύνη αποζημίωσης αν οι συσκευές αυτές φθαρούν, καταστραφούν ή απωλεσθούν. 

Η κατασκήνωση ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ για την απώλεια  αντικειμένων (κινητών τηλεφώνων, κοσμημάτων, ηλεκτρονικών  παιχνιδιών, χρηματικών ποσών και άλλων). Για το λόγο αυτόν υπόδειξή μας  είναι να μη φέρουν μαζί τους οι κατασκηνωτές αντικείμενα μεγάλης αξίας και  μεγάλα ποσά χρημάτων. Προς διευκόλυνση των μικρών σε ηλικία κατασκηνωτών (έως 10 χρονών), λειτουργεί στην κατασκήνωση παιδική  τράπεζα στην οποία οι  γονείς μπορούν να παραδίδουν χρήματα προς φύλαξη και να αποδίδονται  στους κατασκηνωτές σύμφωνα με τις οδηγίες του γονέα.

Οι γονείς οφείλουν να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την ΑΙΤΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ και το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ και έχουν την ευθύνη για την ακρίβεια των πληροφοριών που αναφέρουν σε αυτά (θα τα βρείτε όταν κάνετε αίτηση-εγγραφή από την ενότητα "Εγγραφές" / Αριστερή στήλη: Ιδιώτες / Ταμεία / ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) / Εταιρείες / Υπουργείο Πολιτισμού - ΓΓΑ / ΣΥΠΑ).

Σε περίπτωση που  κατασκηνωτής  ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, οι γονείς  παραδίδουν ΜΟΝΟ στο γιατρό της κατασκήνωσης τα φάρμακα και φυσικά  τον ενημερώνουν.

Για σοβαρά ιατρικά συμβάντα ή ασθένεια των παιδιών μέσα στην κατασκήνωση, το  ιατρείο ενημερώνει τους γονείς. Αν ο γιατρός κρίνει ότι το παιδί πρέπει  να αποχωρήσει από την κατασκήνωση, οι γονείς υποχρεούνται να  συμμορφωθούν με αυτή την υπόδειξη. Οποιαδήποτε δαπάνη για φάρμακα και κλινική νοσηλεία βαρύνουν  τον κατασκηνωτή.

Το ιατρείο της κατασκήνωσης παρέχει πρώτες βοήθειες και είναι χώρος βραχείας νοσηλείας , κατά συνέπεια η κατασκήνωση δε μπορεί να δεχθεί παιδιά με παθήσεις που αδυνατεί να διαχειριστεί.

Τα παιδιά συμμετέχουν στα προγράμματα υπαίθριων δραστηριοτήτων εντός  και εκτός κατασκήνωσης (κολύμβηση, εκδρομές, πεζοπορίες, επισκέψεις σε  αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ή αθλητικές εκδηλώσεις) εφόσον  προγραμματιστούν από τον Αρχηγό της κατασκήνωσης και οι γονείς  δηλώνουν  ότι δεν έχουν πρόβλημα υγείας που να εμποδίζει τη συμμετοχή τους. Αν  δεν δηλωθεί γραπτή άρνηση του γονέα  στη Γραμματεία της κατασκήνωσης,  θεωρείται ότι οι γονείς συμφωνούν με τη συμμετοχή του παιδιού τους στις  εκδηλώσεις αυτές.

Κατασκηνωτές και στελέχη μπορεί να συμμετέχουν σε φωτογραφίες και  βίντεο από την κατασκηνωτική ζωή τα οποία είναι πιθανό να  χρησιμοποιηθούν για λόγους προβολής των δραστηριοτήτων και της ψυχαγωγίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία γίνεται ΜΟΝΟ από τα παιδιά  προς τους γονείς.

Για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος και για παιδαγωγικούς  λόγους δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις  κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε  άλλες ημέρες εκτός από αυτές που έχουν οριστεί ως ημέρες και ώρες  επισκεπτηρίου.

Οι γονείς των παιδιών οφείλουν στα επισκεπτήρια να επιδεικνύουν κατά  την είσοδό τους στην κατασκήνωση την κάρτα εισόδου που παρέλαβαν κατά  την άφιξη.

Για την έξοδο του παιδιού από την κατασκήνωση με άδεια ή αναχώρηση οι  γονείς  θα πρέπει οπωσδήποτε να  επιδείξουν την αστυνομική τους  ταυτότητα  ή να έχουν ορίσει άλλο συνοδό με εξουσιοδότηση  θεωρημένη από Δημόσια Αρχή, που θα έχουν παραδώσει οι ίδιοι στη  Γραμματεία της κατασκήνωσης ή θα την  υπογράψουν ενώπιον αρμοδίου  υπαλλήλου της Γραμματείας.


Πατήστε για λήψη εντύπου εξουσιοδότησης
Γραμματεία: Ώρες λειτουργίας

Η Γραμματεία της κατασκήνωσης λειτουργεί 09:00 με 13:30΄ το πρωί και 17:00 με 20:00 το απόγευμα.