Το ξένοιαστο Μελίσσι

Κατασκήνωση

Πρώτη φορά στην κατασκήνωση!

μέλισσα πετάειΚαινούργιοι φίλοι, καινούργιο περιβάλλον, οργανωμένες δραστηριότητες και ατελείωτο παιχνίδι είναι μερικοί από τους λόγους που τα παιδιά λατρεύουν την κατασκήνωση! Ωστόσο για όλα τα παιδιά κάποτε υπήρξε η πρώτη φορά, που έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες όπως το να μάθει το παιδί να συμβιώνει με άλλα παιδιά της ηλικίας του, μακριά από το σπίτι του και τους γονείς του.

Ας δούμε μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προετοιμάσουμε καλύτερα το παιδί για την ενσωμάτωσή του στην πρωτόγνωρη εμπειρία της κατασκηνωτικής ζωής:

  • Επισκεφθείτε την κατασκήνωση, περιηγηθείτε στους χώρους και συζητείστε με τους ανθρώπους μας.
  • Εξηγείστε στο παιδί το καθημερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα και αν θέλετε δοκιμάστε – εφαρμόστε το στο σπίτι! Λύστε του όποια απορία θα έχει.
  • Συζητείστε για τις δραστηριότητες, τις νέες φιλίες αλλά και για κάποιες υποχρεώσεις, όπως σεβασμό στους κατασκηνωτικούς κανόνες.
  • Διαβεβαιώστε το ότι θα το επισκεφθείτε την καθορισμένη μέρα και ώρα και κάντε το να νιώσει σιγουριά για τα αισθήματά σας ακόμα και κι αν είστε μακριά του.
  • Του δείχνετε τη χαρά σας που θα βρεθεί σε έναν ασφαλή χώρο με δυνατότητα να αθλείται και να ψυχαγωγείται με παιδιά της ηλικίας του. Αν υπάρχει κάποιος γνωστός ή συμμαθητής του ζητείστε από τους υπεύθυνους να μείνουν στην ίδια ομάδα.
  • Αποφύγετε τηλεφωνήματα και επισκέψεις τις πρώτες μέρες, διευκολύνοντας έτσι την παρακολούθηση του προγράμματος και της κατασκηνωτικής καθημερινότητας μέσω των οποίων τα παιδιά γνωρίζονται και δένονται μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία και η επικοινωνία με το Αρχηγείο και τα στελέχη μας θα δώσουν τις καλύτερες λύσεις σε οτιδήποτε χρειαστεί.