Το ξένοιαστο Μελίσσι

Αγαπητοί γονείς,

Είμαστε μια ομάδα δασκάλων που ασχολούνται πάνω από 4 δεκαετίες με την οργάνωση και λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων. Κύριο μέλημά μας υπήρξε η διαμόρφωση ενός χώρου στον οποίο τα παιδιά θα μπορούν να απολαμβάνουν όλες τις χαρές και την ξενοιασιά του καλοκαιριού, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτούν εμπειρίες που θα ενισχύσουν την ανεξαρτησία τους, την αυτενέργεια, αλλά και την κοινωνικότητα τους.

Το μεγαλύτερο καύχημα μας είναι το προσωπικό της κατασκήνωσης, το οποίο χάρη στην άρτια κατάρτιση, τη μακρόχρονη πείρα, αλλά κυρίως χάρη στο μεράκι και στην αγάπη για τα παιδιά, φροντίζει ανά πάσα στιγμή για την παραμικρή λεπτομέρεια της λειτουργίας της κατασκήνωσης.

Νέα & Δραστηριότητες

ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
09/07/2022

Αγαπητοί γονείς,

Η αναχώρηση των κατασκηνωτών της Β΄ περιόδου θα γίνει σταδιακά: 

Οι κοινότητες 1, 4, 5, 7, 8, 13, 14,  15  στις 15/7  από 17:00 έως 18:00 το απόγευμα

Οι κοινότητες 2, 3, 6, 9, 10, 11, 12,  16  στις 15/7 από 18:00 έως 19:00 το απόγευμα

Εξαιρούνται τα αδέλφια τα οποία μπορούν να αποχωρήσουν μαζί στην ηλικία του μικρότερου παιδιού.

Εναλλακτικά όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει και το πρωί από 10:00 έως 12:00. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την παραλαβή των παιδιών θα έρθει μόνο ένας γονιός με την ταυτότητά του. Οποιοσδήποτε άλλος χρειάζεται εξουσιοδότηση. Όποιος έρθει πρέπει οπωσδήποτε να φοράει μάσκα. 

Για όσους έρχονται ιδιωτικά ή έχουν οικονομική συμμετοχή θα πρέπει να ζητήσουν την απόδειξη, αν δεν την έχουν πάρει κατά την άφιξη. 

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία!


Από τη Γραμματεία της Κατασκήνωσης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2022
08/07/2022

Αγαπητοί γονείς,

Για την αποφυγή του συνωστισμού, η άφιξη των κατασκηνωτών της  Γ΄ περιόδου την Κυριακή 17/7  θα γίνει σταδιακά: 

Κατασκηνωτές/τριες ηλικίας 6 - 9 ετών από 7:30 έως 9:00 το πρωί

Κατασκηνωτές/τριες ηλικίας 10 - 12 ετών από 9:30 έως 11:00 το πρωί

Κατασκηνωτές/τριες ηλικίας 13 - 16 ετών από 11:30 έως 13:00 το πρωί

Εξαιρούνται τα αδέλφια τα οποία μπορούν να έρθουν μαζί στις ώρες που προβλέπεται για  την ηλικία του μικρότερου παιδιού.

Σε περίπτωση μεγάλης αδυναμίας προσέλευσης το πρωί, υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης και το απόγευμα από 17:30 έως 19:00.

Τα παιδιά να συνοδεύει ένας γονιός και να φορά υποχρεωτικά  μάσκα.


Σας παρακαλούμε πολύ να διαβάσετε προσεκτικά και τα παρακάτω:

1. Όλα τα παιδιά κατά την προσέλευση τους να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο και να παραδίδουν στον υπεύθυνο το έντυπο με αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με τη μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid- test και όχι self test) που πραγματοποιήθηκε εντός είκοσι τεσσάρων έως σαράντα οκτώ (24 έως 48) ωρών πριν από την προσέλευσή τους. Το έντυπο πρέπει να είναι υπογεγραμμένο από διαγνωστικό κέντρο ή φαρμακείο. Σας γνωρίζουμε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε το σχετικό rapid-test σε συνεργεία του ΕΟΔΥ χωρίς καταβολή χρημάτων και να ζητήσετε να σας χορηγήσουν βεβαίωση για συμμετοχή του παιδιού στην κατασκήνωση.   Επισημαίνεται ότι  δε θα γίνονται δεκτά στην κατασκήνωση παιδιά που δε θα διαθέτουν τη σχετική έντυπη βεβαίωση διεξαγωγής του rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα. 

Τις ημέρες πριν την έναρξη της Γ΄περιόδου τα παιδιά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στις επαφές τους (πλατείες, εστιατόρια, χώροι διασκέδασης, πάρτυ) και εξυπακούεται ότι όσα έχουν θεωρηθεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος  και δεν έχει ολοκληρωθεί η περίοδος απομόνωσής τους δεν πρέπει να έρθουν στην κατασκήνωση. 

2. Να εκτυπώσετε από το site της κατασκήνωσης την  Υπεύθυνη δήλωση – ερωτηματολόγιο κατασκηνωτή και να τη φέρετε συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.

3. Αν κατά τη θερμομέτρηση στην είσοδο βρεθούν παιδιά με θερμοκρασία άνω των 37,1 δε θα τους επιτραπεί η είσοδος.

4. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους 20 μάσκες μιας χρήσης, ατομικό αντισηπτικό και ατομικό παγουρίνο.

5. Να βάλετε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο σε όλα τα πράγματα των παιδιών καθώς αυτά θα μεταφερθούν από το προσωπικό της κατασκήνωσης στους κοιτώνες.

6. Δε θα υπάρχουν επισκεπτήρια καμία μέρα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου. Φροντίστε να βάλετε ρούχα για 15 ημέρες. Αν υπάρχει ανάγκη να φέρετε κάποια πράγματα αυτό θα γίνεται στο φύλακα στην πύλη χωρίς να μπαίνετε στον κατασκηνωτικό χώρο,  οπωσδήποτε φορώντας μάσκα. Τα παιδιά  δε θα ειδοποιούνται  για να κατέβουν  στην πύλη. 

7. Προς αποφυγή συνωστισμού και φέτος δεν θα υπάρχει ταμείο στο οποίο θα μπορούν οι γονείς να αφήνουν χρήματα για να παίρνουν κάθε μέρα τα παιδιά. Οι κατασκηνωτές θα διαχειρίζονται μόνοι τους τα χρήματά τους.

8. Για όσους έρχονται ιδιωτικά ή έχουν οικονομική συμμετοχή θα πρέπει κατά την άφιξη να φέρουν και το καταθετήριο της εξόφλησης (550€).


Το τηλεφωνικό κέντρο της Κατασκήνωσης θα λειτουργεί από 9:00 π.μ μέχρι 13:30 μ.μ και από 17:30 έως 21:00 μ.μ.

Η κατασκήνωση διαθέτει για τους γονείς των κατασκηνωτών ΔΩΡΕΑΝ χώρο parking. 

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.


Από την Γραμματεία της Κατασκήνωσης

ΞΕΝΑΓΗΣΗ
31/05/2022

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 5/6 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον κατασκηνωτικό χώρο τις εξής ώρες: 10:45, 11:45, 12:45.

Η ξενάγηση θα γίνει αυστηρά για γονείς και παιδιά που θα έρθουν πρώτη φορά το καλοκαίρι στην κατασκήνωση και δεν έχουν ξανά επισκεφτεί το χώρο.

Η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη για την περίπτωση που θα υπάρξει συνωστισμός.